• Rólunk Kapcsolat Hírek Tudásbázis GYIK Letöltések
  Autonóm mobil robot – Automatizált lézerszkennelés – Innovatív megoldás

  A FARO® Trek a Boston Dynamics Spot nevű autonóm működésre képes robotja, valamint a FARO® FocusS térszkenner integrációjával jött létre. A mobil robot önállóan navigál forgalmas és dinamikusan változó környezetekben és rendkívül pontos pontfelhő állományok rögzítését teszi lehetővé.

  A Spot Autowalk funkciójának köszönhetően a robot egy előre betanított útvonalon a környezet változásaihoz adaptálódva hordozza végig a szkennert és a kijelölt helyeken megállva elkészíti a szükséges számú pontfelhőt.

  A FARO® Trek közvetlen emberi irányítás nélkül kerüli el az akadályokat, így egy automatizált, többször megismételhető munkafolyamatot tesz lehetővé a térben összekapcsolt 3D pontfelhő állományok rögzítéséhez.


  (Egy kattintás: videó elindítása/leállítása - Két kattintás: teljes képernyős méret / normál méret)
  A FARO® Trek legfontosabb jellemzői

  Produktivitás
  • Az autonóm szkennelés lehetővé teszi a munkavállalok felszabadítását más, értékesebb feladatok elvégzésére;

  Folyamatos információ áramlás
  • Pontos és megbízható információk szolgáltatása az érdekelt feleknek a projekt megvalósítása során;

  Gyors összehasonlítás
  • A különböző időben készült pontfelhők gyors, automatikus összehasonlításával egyszerűen beazonosíthatók a különböző fázisok közötti eltérések;

  A minőség javítása
  • A 3Dtervek és modellek könnyen és gyorsan összehasonlítók a megvalósult állapotról készült pontfelőkkel, így az esetleges eltérések azonosíthatók és még a kivitelezés során javíthatók;

  Pontosság és következetesség
  • A betanított útvonalon kijelölt szkennelési pontok biztosítják, hogy az adatrögzítés mindig ugyanazon a helyen történjen.
  A FARO® Trek alkalmazási területei

  Folyamatos felügyelet a minőség-ellenőrzéséhez
  Szkenneljük be a munkaterület mindig ugyanazokról a helyekről, így a kivitelezés bármely szakaszában egyszerűen összehasonlíthatjuk a pontfelhő adatokat egymással, a korábban készült állományokkal vagy a tervezési modellel. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a projekt előrehaladását és biztosíthassuk a pontosságot nagy szerkezetek (pl.: többszintes kereskedelmi épületek, kórházak, adatközpontok, energetikai létesítmények stb.) építésekor – mindezt anélkül, hogy elvonnánk a dolgozókat a napi feladataiktól. A felhőalapú szolgáltatásnak köszönhetően a rögzített adatokat megoszthatjuk a szakági tervezőkkel vagy az Ő partnereivel a kiterjedt együttműködés érdekében.

  As-Built modellezés - Digitális iker az eszköz- és létesítmény üzemeltetéshez
  Az építési projekt lezárultával az elkészült épületről készült részletgazdag pontfelhőt és/vagy az abból készült 3D modellt szállítsuk a tulajdonosoknak építési dokumentációként, vagy használhatjuk a végleges adatokat a létesítmény üzemeltetés területén az épület teljes élettartama alatt.


  A mobil robot akcióban

  További információkért keresd kollégáinkat!
  További információkért keresd kollégáinkat!

  Új hozzászólás: Korábbi hozzászólások:
  Ehhez a cikkhez/bejegyzéshez még nem érkezett hozzászólás!
  Visszahívást kérek

  Ha egyetértesz az alábbiakkal, kérlek tedd be a pipát ide a jelölőnégyzetbe!


  A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.

  További információért kattints ide!