• Rólunk Kapcsolat Hírek Tudásbázis GYIK Letöltések

  A legújabb generációs CAM2 2021 mérőszoftver egy évtizedek óta tartó fejlesztési folyamat eredménye. A FARO Technologies Inc. elkötelezett a folyamatos, felhasználóbarát innováció mellett, éppen ezért rendszeresen gyűjti, alkalmazza és integrálja a felhasználói visszajelzéseket a szoftverfejlesztés során. A folyamat eredménye egy intuitív, korszerű és felhasználó központú szoftverplatform lett.

  A FARO® CAM2 mérőszoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy minden eddiginél hatékonyabban végezhessék el a minőségbiztosítási-, és ellenőrzési feladataikat.

  A fejlett funkcióknak köszönhetően a szoftver tökéletesen alkalmas az ismételt ellenőrzéseket lehetővé tevő mérőprogramok készítésére és futtatására, de akár valós idejű trendelemzésre, illetve SPC feladatokra is.

  A szoftver segítségével a FARO® hordozható mérőgépek felhasználói a legmagasabb szintű mérési teljesítményt érhetik el az autóiparban, az űrtechnológiában, illetve az alkatrészgyártás területén.

  A CAM2-t olyan metrológiai alkalmazásokra fejlesztették, mint a bejövő áru ellenőrzés és első darab ellenőrzések, a munkadarab - CAD modell összehasonlítások, a szerelvények ellenőrzése és az ismétlődő sorozatok mérőprogramjainak futtatása.

  A szoftver hatékony eszközöket kínál a gyártási folyamatok teljes ellenőrzéséhez és optimalizálásához. A felhasználói igények köré épített és a napi mérési műveletek egyszerűsítése mellett jellemző a zökkenőmentes integráció a FARO hordozható koordináta mérőgépeivel (köztük a FARO® Gage, FaroArm, a FARO® ScanArm és a FARO® Laser Tracker gépekkel). Külön platform áll rendelkezésre a visszatérő darabok és nagy sorozatban gyártott alkatrészek ellenőrzéséhez. Említésre méltó még a felhő alapú adatbázis, trendanalízis, SPC funkciók, a mérési eredmények távoli elérése is.

  Dokumentáció

  FARO® Mérőszoftverek
  FARO® CAM2 szoftver ismertetője (311 kB)
  FARO® CAM2 SmartInspect szoftver ismertetője (123 kB)
  FARO® RevEng szoftver ismertetője (619 kB)  A szoftver 3 verziója

  1. "Probing" verzió: Az összes tapintós feladatra, szkenneres funkciók nélkül;
  2. "Full" verzió: Tapintós és érintés nélküli mérésekhez egyaránt (lézerszkenneres alkalmazások);
  3. "Premium" verzió: Minden taktilis és szkenneres funkció + RevEng szoftver elérés az elkészített mesh szerkesztéséhez;
  A FARO® CAM2 2021 mérőszoftver főbb tulajdonságai

  • Integrált mérési megoldások - Maximalizálja a felhasználói élményt;
  • Vezetett munkafolyamatok - A felhasználóbarát kezelőfelületnek és az intuitív parancsoknak köszönhetően a kevésbé tapasztalt felhasználó is pontos és megbízható méréseket végezhet;
  • Magabiztos mérések a legkülönfélébb munkakörnyezetekben;
  • Statisztikai eszközök a mérési eredmények trendjeinek vizsgálatára;


  (Egy kattintás: videó elindítása/leállítása - Két kattintás: teljes képernyős méret / normál méret)


  A FARO® CAM2 2021 mérőszoftver főbb jellemzői

  A FARO® CAM2 mérőszoftver a világ minden táján meghatározó szerepet tölt be. Ötvözi a több mint 20 éves szoftverfejlesztést és innovációt, és hatékony eszközöket kínál a mérések végrehajtásához. Függetlenül attól, hogy tapintóval érintkezéses vagy 3D szkennerrel érintkezésmentes mérést végzünk, a CAM2 lehetővé teszi a funkciók maximális integrációját a FARO hardveres megoldásaival. Biztosítja, hogy intuitív felhasználói felületén és a képekkel, animációkkal támogatott munkafolyamatain keresztül bármely operátor gyorsan és hatékonyan elvégezhesse a mérési feladatait és megbízható adatokat rögzíthessen.


  (Egy kattintás: videó elindítása/leállítása - Két kattintás: teljes képernyős méret / normál méret)


  A FARO® CAM2 2021 mérőszoftver további jellemzői

  RPM (Repeat Part Management)
  A CAM2 lehetővé teszi, hogy a felhasználó gyorsan és egyszerűen hozzon létre mérőprogramokat, amelyeket feltölthet az RPM Control Server-re, majd több felhasználó futtathatja az RPM Control Station-ben bárhol a gyár területén. Ez az innovatív technológia segít biztosítani az ellenőrzések következetességét, függetlenül attól, hogy ki végzi azokat és megkönnyíti a mérési eredmények tárolását, kezelését.

  RPM Control Center
  Az RPM Control Center valós idejű információkat szolgáltat az SPC (statisztikai folyamatszabályozás) feladataihoz, mely információk webböngészőből is elérhetők, így a felhasználó bármilyen mobil eszközről ellenőrizheti a gyártási folyamatokat. A trendelemzési lehetősége segít a vállalatoknak a folyamatok javításában azáltal, hogy megjósolja, hogy az alkatrészek mikor és miért sodródhatnak ki a tűrésmezőből. Az RPM Control Center segítséget nyújthat abban, hogy a vállalatok meghatározhassák, hogy melyek azok a gyártási műveletek, amelyekre figyelmet kell fordítani.

  Univerzális CAD import
  A CAD fájlok közvetlen betöltésének képessége szükségtelenné teszi a többszörös konvertálásokat a fájlok megnyitásakor kiküszöbölve ezzel az adatvesztés lehetőségét.

  Poligonháló generálás
  A CAM2 szoftver hálógenerálás funkciójával megbízható, metrológiai szintű STL poligonmodelleket hozhatunk létre a felvett pontfelhőből.

  Előre definiált szkennelési profilok
  A CAM2 különböző, előre definiált szkennelési profiljaival bármely felhasználó egy gombnyomással könnyedén kiválaszthatja az adott alkatrésznek megfelelő szkennelési beállításokat. Ezzel a funkcióval garantálható, hogy mindig a legmagasabb minőségű adatok kerülnek felvételre.

  Széles körű GD&T funkciók
  A fejlett funkciókat kihasználva a felhasználó egyszerűen ellenőrizheti az alak- és helyzettűrésekre vonatkozó előírásokat.

  Több mérőeszköz egyidejű csatlakoztatása
  A felhasználók könnyen csatlakoztathatnak akár több mérőeszközt is egy futó CAM2 fájlhoz. Ez a lehetőség csökkenti az ellenőrzési időt azáltal, hogy a felhasználók párhuzamosan végezhetik az adatrögzítést a legnagyobb alkatrészeken is.

  Valós idejű színtérképes eltérésvizsgálat
  A mérést végző személy akár már a szkennelési folyamat során ellenőrizheti az alkatrészek minőségét, így a potenciális problémák azonnal azonosíthatóvá válnak. A szoftver a felvett pontfelhőt azonnal a beállított tűrésértékeknek megfelelően különböző színekkel jeleníti meg. Zöld színnel jelenít meg minden pontot, amelynek normál irányú eltérése a felülettől a tűrésmezőn belül helyezkedik el, míg kék vagy piros színnel azokat a pontokat, amelyeknél ez az eltérésérték a tűrésmezőn kívülre esik.


  (Egy kattintás: videó elindítása/leállítása - Két kattintás: teljes képernyős méret / normál méret)


  A FARO® CAM2 mérőszoftver további funkciói

  Import/Export
  • Pontok, pontfelhők importálása/exportálása szövegfájlba (*.txt);
  • Mérési eredmények exportálása CAD fájlba;
  • CAD fájlok exportálása XGL formátumba;

  Mérés
  • Zökkenőmentes kapcsolat a FARO mérőgépekkel;
  • Automatikus vetítősík meghatározás
  • QuickTools mérőprogramok generálása sorozatban gyártott alkatrészekhez
  • Csőmérés modul
  • Egyszerű CAD modell kiállítás (3.2.1, Hatpont szabály, RPS, Iteratív)
  • Valós idejű visszajelzés a mérés során
  • Vezetett geometriai mérések

  Mérőprogram generálás
  • Mérőprogram generálás néhány kattintással
  • Integrált programozási modul

  Névleges geometria
  • Pick feature funkció a CAD modell felületeinek kijelöléséhez
  • Egyedi névleges geometriák létrehozása

  Exportálás
  • Exportálás a legkülönbözőbb formátumokban
  • Jegyzőkönyv készítés képekkel, akár különböző koordináta rendszerekben
  • Exportálás HTML-be, szövegfájlba, Excel-be vagy Pdf-be


  További információkért keresd kollégáinkat!
  További információkért keresd kollégáinkat!


  Új hozzászólás: Korábbi hozzászólások:
  Ehhez a cikkhez/bejegyzéshez még nem érkezett hozzászólás!
  Visszahívást kérek

  Ha egyetértesz az alábbiakkal, kérlek tedd be a pipát ide a jelölőnégyzetbe!


  A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.

  További információért kattints ide!